krůtí guláš
- Kategorie: Drůbež
- Vloženo: 17.02. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 700 g krůtího masa
- 2 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml vývaru
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi se sádlem orestujeme – necháme zatáhnout. Maso přendáme do nádoby pomalého hrnce a na pánvi dále orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli. Dáme k masu do pomalého hrnce.
Krok č.2
Do hrnce přidáme vývar a ostatní ingredience, včetně česneku, který jsme nakrájeli na silnější plátky. Dobře promícháme a vaříme.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme maso a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. V případě potřeby zahustíme a dochutíme. Maso vrátíme do hrnce a ještě několik minut provaříme.
Krok č.4
Krůtí guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Průměrné hodnocení
(3.1 / 5)
485 lidí již hlasovalo
4534