kuře na paprice
- Kategorie: Drůbež
- Vloženo: 17.12. 2018
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 3 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 4 kuřecí čtvrtky s kostí
- ½ cibule
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- 400 ml kuřecího vývaru
- 50 ml mléka
- 2 lžíce mouky
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Na rozpálené pánvi s trochou oleje orestujeme cibuli, kterou jsme najemno nakrájeli. Přidáme osolené kuřecí čtvrtky a zprudka orestujeme ze všech stran.
Krok č.2
Obsah pánve přendáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme sladkou papriku a zalijeme vývarem. Maso posypeme paprikou a vařime.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme maso z pomalého hrnce a vývar přecedíme, abychom se zbavili cibule.
Krok č.4
Vrátíme vývar do hrnce, přidáme mléko, zahuštěné moukou a ještě cca 10 min provaříme. Pak do hrnce vrátíme maso, aby se dobře prohřálo.
Krok č.5
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
470 lidí již hlasovalo
3059