kuře na pivu
- Kategorie: Drůbež
- Vloženo: 27.11. 2018
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 4 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 1 kuře bez drobů
- 500 g brambor
- 1 cerel
- 1 petržel
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 0,5 l černého piva
- koření dle chuti ( tymián, rozmarýn, atd. )
Postup přípravy
Krok č.1
Na dno nádoby pomalého hrnce položíme nakrájené syrové brambory a nakrájenou kořenovou zeleninu na drobné kostky. Na to položíme celé omyté kuře.
Krok č.2
Osolíme, okořeníme a zalijeme černým pivem.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme kuře z pomalého hrnce a dáme na cca 15 min. do rozpálené trouby pod gril, k získání krásné zlatavé krusty.
Krok č.4
Z nádoby pomalého hrnce vylijeme pivo a brambory se zeleninou rozmixujeme. Získáme tak pyré, které budeme podávat společně s kuřetem.
Průměrné hodnocení
(3.8 / 5)
516 lidí již hlasovalo
3627