kuřecí vývar
- Kategorie: Polévky
- Vloženo: 11.01. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- odřezky z kuřete
- kostra s masem, kuřecí krky
- 1 velkou cibuli
- 1/4 celeru
- 2 větší mrkve
- 2 ks petrželky
- 10 kuliček černého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 3 stroužky česneku
- 1,5 l kuřecího vývaru
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Odřezky z kuřete, kuřecí kostru s masem a kuřecí krky nekrájíme a vložíme je celé do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Dále do hrnce dáme neoloupanou cibuli rozkrojenou na půlku, celý kus celeru, celou mrkev, petržel a česnek. Přidáme kuřecí vývar a koření. Osolíme, opepříme a vaříme.
Krok č.3
Po uvaření přelijeme přes cedník a čistý vývar vrátíme do pomalého hrnce. Obereme maso z kostí, zeleninu nakrájíme na malé kousky a vše přidáme do vývaru. Zamícháme a krátce povaříme.
Krok č.4
Před podáváním přidáme do polévky vařené nudle.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
562 lidí již hlasovalo
4022