lečo speciál

  • Kategorie:
  • Vloženo: 22.02. 2019
recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 3 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 200 g slaniny
  • 3 ks klobásy
  • 3 ks vejce
  • 800 g paprik
  • 800 g rajčat
  • 3 ks cibule
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 2 ks bobkový list
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kuličky nového koření
  • sádlo
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Rajčata a papriky oloupeme. ------ Rajčata: Vyřízněte konec, kde byla stopka, tak na protilehlém konci nařízněte slupku do kříže. Vložte do misky a zalijte vroucí vodou, aby rajčata byla ponořená. Asi za minutu vodu slijte, rajčata ochlaďte ve studené vodě. Slupka půjde snadno odstranit. ...................... Papriky: Škrabkou na brambory je oškrábejte. Zbavte jádřince, rozkrojte je na několik kusů a dočistěte.

Krok č.2

Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na silnější kolečka a lehce orestujeme na rozpálené pánvi se sádlem. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.

Krok č.3

Dále na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, posypeme ji sladkou a uzenou paprikou, přidáme prolisovaný česnek a ještě krátce orestujeme. Opravdu jen krátce, aby paprika nezhořkla. Vše přendáme do pomalého hrnce. Přidáme na proužky nakrájenou oloupanou papriku, oloupaná pokrájená rajčata, bobkový list a nové koření. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vaříme. Před koncem vaření přidáme do leča vejce.

Krok č.4

Cílem je, aby vajíčka zhoustla, lečo zahustila, ale ještě se nestačila srazit. Vejce vyklepněte do hrnečku a důkladně rozkvrdlejte vidličkou se špetkou soli. Vlijte je do vařícího se leča a hned začněte míchat. Míchejte tak dlouho, dokud se nedostanete k požadované hustotě. Správná hustota je asi jako pudink a není zde známka po hrudkách nebo sražení. Trvá to tak 1-2 minuty.

Krok č.5

Podáváme s čerstvým pečivem nebo vařeným bramborem.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

453 lidí již hlasovalo

4245

banner