panenka po anglicku
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 05.01. 2019
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 2
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 600 g vepřové panenky
- 200 g anglické slaniny - krájené
- 1 ks cibule
- 60 g másla
- olivový olej
- dijonská hořčice
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Panenku osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pokapeme olejem. Zabalíme ji do fólie a necháme přes noc odležet na chladném místě.
Krok č.2
Odleženou panenku obalíme plátky slaniny a dáme ji do nádoby pomalého hrnce. Na ní dáme několik plátků másla a podlijeme malým množstvím vody. Vaříme.
Krok č.3
Po uvaření přendáme panenku do rozpálené trouby na 180 st. C a pečeme několik minut k získání křupavé slaniny. Pečeme opravdu jen krátce, aby nedošlo k vysušení masa.
Krok č.4
Podáváme přelité výpekem z pomalého hrnce a jako přílohu doporučujeme šťouchané brambory.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
514 lidí již hlasovalo
8977