rybí karbanátky

  • Kategorie:
  • Vloženo: 12.12. 2018
recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 3 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 1 kg kapra
  • 3 ks vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 40 g petrželky
  • 50 g strouhanky
  • 1 ks citrón
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Kapra vykostíme a stáhneme kůži. Maso nameleme nebo najemno nakrájíme.

Krok č.2

Maso smícháme se všemi ingrediencemi. Česnek prolisujeme a petrželku jemně nakrájíme. Osolíme, opepříme a přidáme několik kapek citronové šťávy.

Krok č.3

Ze směsi tvarujeme karbanátky, každý potřeme olejem a dáme do nádoby pomalého hrnce. Vaříme.

Krok č.4

Po uvaření dáme karbanátky do rozpálené trouby na 180 st. a pečeme cca 10 min k získání zlatavé barvy.

Krok č.5

Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši.

 

Průměrné hodnocení

(2.8 / 5)

Vložte hodnocení

454 lidí již hlasovalo

2891

banner