rybí karbanátky
- Kategorie: Ryby
- Vloženo: 12.12. 2018
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 3 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 1 kg kapra
- 3 ks vejce
- 4 stroužky česneku
- 40 g petrželky
- 50 g strouhanky
- 1 ks citrón
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Kapra vykostíme a stáhneme kůži. Maso nameleme nebo najemno nakrájíme.
Krok č.2
Maso smícháme se všemi ingrediencemi. Česnek prolisujeme a petrželku jemně nakrájíme. Osolíme, opepříme a přidáme několik kapek citronové šťávy.
Krok č.3
Ze směsi tvarujeme karbanátky, každý potřeme olejem a dáme do nádoby pomalého hrnce. Vaříme.
Krok č.4
Po uvaření dáme karbanátky do rozpálené trouby na 180 st. a pečeme cca 10 min k získání zlatavé barvy.
Krok č.5
Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
454 lidí již hlasovalo
2891