španělské ptáčky

  • Kategorie:
  • Vloženo: 06.12. 2018
recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 4 plátky hovězího masa
  • 4 vejce
  • 4 kyselé okurky
  • 4 párky
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 cibule
  • plnotučná hořčice
  • 200 ml vody
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Nejdříve si uvaříme vejce na tvrdo. Po uvaření je rozčtvrtíme. Maso naklepeme na tenký plátek, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny, kousek vejce, okurku a párek. Zavineme a zajistíme potravinářským provázkem.

Krok č.2

Na pánvi osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přendáme ji do nádoby pomalého hrnce. Na cibuli rozložíme závitky a podlijeme vodou.

Krok č.3

Po uvaření závitky vyndáme a dle potřeby upravíme hustotu omáčky.

Krok č.4

Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

436 lidí již hlasovalo

3043

banner