trhané kuře
- Kategorie: Drůbež
- Vloženo: 30.11. 2018
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 6
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 1,5 kg vykostěných kuřecích stehýnek bez kůže
- 250 g rajčatové passaty
- 45 ml jablečného octa
- 45 ml medu
- 5 g pasty z papriček chipotle
- 30 g rajčatového pyré
- 30 ml worcesterové omáčky
- 1 velká cibule, najemno nakrájená
- 3 stroužky česneku, najemno nakrájené
- 10 g uzené papriky
- sůl
Postup přípravy
Krok č.1
Do nádoby pomalého hrnce vložte všechny suroviny, mimo kuřete. Suroviny smíchejte, dokud se nevytvoří hladká omáčka.
Krok č.2
Přidejte kuřecí maso a v omáčce je obalte ze všech stran.
Krok č.3
Po uvaření maso půjde lehce oddělit – vidličkou jej natrhejte. Omáčku můžete trochu zahustit.
Krok č.4
Maso podávejte na křupavé bagetce, přelité omáčkou. Skvěle se k němu hodí zeleninový salát.
Průměrné hodnocení
(2.7 / 5)
442 lidí již hlasovalo
2901