venkovský guláš

  • Kategorie:
  • Vloženo: 07.02. 2019
recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 800 g předního libového hovězího masa
  • 150 g čerstvých žampionů
  • 2 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • špetka majoránky
  • 1 lžíce oleje
  • 200 ml hovězího bujónu
  • kmín
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 centimetry, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi se sádlem orestujeme – necháme zatáhnout. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.

Krok č.2

Přidáme olej, papriku, celé žampiony, jemně nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mrkev nakrájenou na silná kolečka a všechno ostatní koření. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, dobře promícháme a vaříme.

Krok č.3

Po uvaření vyndáme maso, žampiony a mrkev z pomalého hrnce. Dále vyndáme koření a omáčku lehce rozmixujeme ponorným mixérem. V případě potřeby zahustíme a dochutíme. Maso, mrkev a žampiony vrátíme do hrnce a ještě několik minut provaříme.

Krok č.4

Guláš podáváme s čerstvým chlebem.

 

Průměrné hodnocení

(3.9 / 5)

Vložte hodnocení

468 lidí již hlasovalo

3065

banner