venkovský guláš
- Kategorie: Hovězí
- Vloženo: 07.02. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 800 g předního libového hovězího masa
- 150 g čerstvých žampionů
- 2 ks cibule
- 2 ks mrkve
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- špetka majoránky
- 1 lžíce oleje
- 200 ml hovězího bujónu
- kmín
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 centimetry, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi se sádlem orestujeme – necháme zatáhnout. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Přidáme olej, papriku, celé žampiony, jemně nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mrkev nakrájenou na silná kolečka a všechno ostatní koření. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, dobře promícháme a vaříme.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme maso, žampiony a mrkev z pomalého hrnce. Dále vyndáme koření a omáčku lehce rozmixujeme ponorným mixérem. V případě potřeby zahustíme a dochutíme. Maso, mrkev a žampiony vrátíme do hrnce a ještě několik minut provaříme.
Krok č.4
Guláš podáváme s čerstvým chlebem.
Průměrné hodnocení
(3.9 / 5)
464 lidí již hlasovalo
3055