vepřové rolky se zelím
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 25.03. 2019
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 4 plátky vepřového masa
- 4 plátky anglické slaniny
- 200 g kysaného zelí
- 4 lžičky plnotučné hořčice
- 1 litr vepřového vývaru
- hladká mouka
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každé maso dáme plátek slaniny a na ní rozprostřeme kysané zelí. Maso srolujeme a zajistíme potravinářským provázkem.
Krok č.2
Rolky lehce obalíme v hladké mouce a na rozpálené pánvi se sádlem zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo.
Krok č.3
Orestované rolky dáme do nádoby pomalého hrnce, podlijeme vývarem a vaříme.
Krok č.4
Po uvaření vyndáme rolky z pomalého hrnce, výpek zahustíme, dochutíme solí / pepřem a ještě několik minut provaříme.
Krok č.5
Rolky podáváme přelité výpekem z pomalého hrnce. Jako přílohu doporučujeme vařený brambor nebo rýži.
Průměrné hodnocení
(3.0 / 5)
647 lidí již hlasovalo
5819