vídeňský guláš
- Kategorie: Hovězí
- Vloženo: 02.03. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 8 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 600 g hovězího roštěnce
- 1 cibule
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1,5 dl smetany na šlehání
- 3 lžíce kečupu
- 0,5 litru vývaru
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso očistíme a nakrájíme na větší stejně velké kostky. Osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi s olejem lehce orestujeme – necháme zatáhnout.
Krok č.2
Orestované maso přendáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme olej, papriku, kečup, jemně nakrájenou cibuli a podlijeme vývarem. Důkladně promícháme a vaříme.
Krok č.3
Asi hodinu před ukončení vaření přidáme šlehačku, která musí mít „pokojovou“ teplotu, dochutíme solí, pepřem a promícháme.
Krok č.4
Po uvaření v případě nutnosti ještě zahustíme a několik minut provaříme.
Krok č.5
Podáváme s knedlíkem, rýží nebo čerstvým chlebem.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
442 lidí již hlasovalo
3314