vídeňský guláš

  • Kategorie:
  • Vloženo: 02.03. 2019
recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 8 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 600 g hovězího roštěnce
  • 1 cibule
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 1,5 dl smetany na šlehání
  • 3 lžíce kečupu
  • 0,5 litru vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Maso očistíme a nakrájíme na větší stejně velké kostky. Osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi s olejem lehce orestujeme – necháme zatáhnout.

Krok č.2

Orestované maso přendáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme olej, papriku, kečup, jemně nakrájenou cibuli a podlijeme vývarem. Důkladně promícháme a vaříme.

Krok č.3

Asi hodinu před ukončení vaření přidáme šlehačku, která musí mít „pokojovou“ teplotu, dochutíme solí, pepřem a promícháme.

Krok č.4

Po uvaření v případě nutnosti ještě zahustíme a několik minut provaříme.

Krok č.5

Podáváme s knedlíkem, rýží nebo čerstvým chlebem.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

445 lidí již hlasovalo

3320

banner