čočka s masem

  • Kategorie:
  • Vloženo: 06.12. 2018
recept
  • Čas přípravy : 25 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 500 gramů čočky
  • maso s kostí
  • 5 mrkví
  • 2 bobkové listy
  • jablečný ocet
  • olej na naložení masa
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý zázvor
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

S přípravou vaření začneme den předem : čočku v misce zalijeme vodou a přidáme lžíci jablečného octa. V případě potřeby přilijeme trochu vody - čočka nabobtná a je nutné, aby byla pod vodou. Do druhé nádoby dáme maso (lze použít kuřecí stehna, celé kuře nebo jehněčí maso). Vždy to musí být maso s kostí.

Krok č.2

Maso osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a nastrouhaným zázvorem. Potřeme olejem a necháme marinovat.

Krok č.3

Druhý den čočku slejeme a propláchneme vodou. Přendáme do nádoby pomalého hrnce a přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, zamícháme, osolíme a opepříme. Na čočku položíme maso.

Krok č.4

Přidáme bobkový list a vodu tak, aby čočka byla ponořená. Maso necháme na povrchu.

Krok č.5

Po uvaření můžete servírovat např. s kyselým zelím.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

438 lidí již hlasovalo

2900

banner