čočka s masem
- Kategorie: Ostatní
- Vloženo: 06.12. 2018
- Čas přípravy : 25 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 500 gramů čočky
- maso s kostí
- 5 mrkví
- 2 bobkové listy
- jablečný ocet
- olej na naložení masa
- 3 stroužky česneku
- čerstvý zázvor
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
S přípravou vaření začneme den předem : čočku v misce zalijeme vodou a přidáme lžíci jablečného octa. V případě potřeby přilijeme trochu vody - čočka nabobtná a je nutné, aby byla pod vodou. Do druhé nádoby dáme maso (lze použít kuřecí stehna, celé kuře nebo jehněčí maso). Vždy to musí být maso s kostí.
Krok č.2
Maso osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a nastrouhaným zázvorem. Potřeme olejem a necháme marinovat.
Krok č.3
Druhý den čočku slejeme a propláchneme vodou. Přendáme do nádoby pomalého hrnce a přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, zamícháme, osolíme a opepříme. Na čočku položíme maso.
Krok č.4
Přidáme bobkový list a vodu tak, aby čočka byla ponořená. Maso necháme na povrchu.
Krok č.5
Po uvaření můžete servírovat např. s kyselým zelím.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
438 lidí již hlasovalo
2900