hovězí líčka
- Kategorie: Hovězí
- Vloženo: 04.02. 2019
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 4 hovězí líčka
- 400 ml hovězího vývaru
- 200 ml suchého červeného vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 50 g celeru
- 100 g mrkev
- 50 g petržele
- 1 cibule
- 1 bobkový list
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 větvička rozmarýnu
- olej, máslo
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Na rozpálené pánvi s olivovým olejem krátce orestujeme hovězí líčka, která před tím osolíme a opepříme. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Ve výpeku na pánvi lehce orestujeme celer, mrkev a cibuli, které jsme nakrájeli na drobné kostičky. Celý obsah pánve přendáme do pomalého hrnce.
Krok č.3
Přidáme pokrájenou petržel, bobkový list, rajčatový protlak, červené víno, koření, podlijeme vývarem a vaříme.
Krok č.4
Po uvaření vyndáme maso z hrnce, dále vyndáme bobkový list a rozmarýn. Přidáme lžíci másla a omáčku v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Maso vrátíme do pomalého hrnce a necháme prohřát.
Krok č.5
Hovězí líčka podáváme s bramborovou kaší, přelité omáčkou z pomalého hrnce. Jako přílohu můžeme podávat orestovanou zeleninou.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
510 lidí již hlasovalo
4874