hovězí na houbách

  • Kategorie:
  • Vloženo: 10.02. 2019
recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 7 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 4 plátky zadního hovězího masa
  • 100 g nakládaných žampionů
  • 1 ks cibule
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 400 ml hovězího bujónu
  • hladká mouka
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Plátky masa z obou stran lehce naklepeme a po obvodu na několika místech nařízneme. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem krátce orestujeme, aby se maso zatáhlo.

Krok č.2

Do nádoby pomalého hrnce dáme orestované maso, přidáme žampiony, jemně nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme.

Krok č.3

Asi 30 min před koncem vaření přidáme smetanu, která musí mít pokojovou teplotu a promícháme.

Krok č.4

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.

 

Průměrné hodnocení

(2.8 / 5)

Vložte hodnocení

453 lidí již hlasovalo

2874

banner