kuře s Shiitaké
- Kategorie: Drůbež
- Vloženo: 28.02. 2019
- Čas přípravy : 10 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 4 ks kuřecích čtvrtek
- 500 g hub Shiitaké
- 1 litr kuřecího vývaru
- 60 g másla
- uvařené těstoviny
- sůl a pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Kuřecí čtvrtky osolíme a krátce orestujeme na rozpálené pánvi s trochou tuku.
Krok č.2
Přendáme do nádoby pomalého hrnce, nasypeme očištěné a pokrájené houby. Na každou část kuřete dáme kousek másla, opepříme, podlijeme vývarem a vaříme.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme maso a do pomalého hrnce přidáme předem uvařené těstoviny. Promícháme a necháme několik minut provařit.
Krok č.4
Podáváme kuřecí čtvrtky se směsí těstovin z pomalého hrnce nebo maso obereme, nakrájíme a vmícháme do těstovin z pomalého hrnce.
Krok č.5
Jako přílohu doporučujeme zeleninový salát.
Krok č.6
Houby Shiitaké svou aromatickou chutí dodají jídlu výraznou nezaměnitelnou chuť.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
439 lidí již hlasovalo
2765