maďarský perkelt
- Kategorie: Hovězí
- Vloženo: 04.02. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 600 g předního hovězího masa
- 1 ks párek
- 2 ks cibule
- 2 ks čerstvé zelené papriky
- 4 ks rajčat
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce kečupu
- 200 ml vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na stejně velké kostky cca 4x4 centimetry, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme – necháme zatáhnout. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Přidáme párek nakrájený na kolečka, čerstvou papriku nakrájenou na nudličky, rajčata na osminky, jemně nakrájenou cibuli, drcený kmín, olej a 2 lžíce mouky. Podlijeme vývarem, přidáme 3 lžíce kečupu. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, důkladně zamícháme a vaříme.
Krok č.3
Perkelt na rozdíl od guláše ničím nezahušťujeme. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb nebo těstoviny.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
450 lidí již hlasovalo
3697