vepřové ražniči
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 24.03. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 600 g vepřové krkovice
- 200 g uzeného masa
- 4 cibule
- 2 papriky
- mletá paprika
- drcený kmín
- 150 ml hovězího vývaru
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.
Krok č.2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na připravené jehly střídavě napichujeme krkovici, uzené maso, cibuli a papriku.
Krok č.3
Do nádoby pomalého hrnce dáme nakrájenou cibuli, která se nám při přípravě nevešla na jehly. Na cibuli dáme jehly s masem, posypeme drceným kmínem, podlijeme vývarem a vaříme.
Krok č.4
Po uvaření dáme na 15 minut do rozpálené trouby na 180 st. C a přeléváme výpekem z pomalého hrnce. Získáme tak krásnou zlatavou barvu.
Krok č.5
Podáváme s opečeným bramborem nebo čerstvým chlebem.
Průměrné hodnocení
(3.3 / 5)
601 lidí již hlasovalo
4700